Yhtiön perustaminen Iso-Britanniaan

Yhtiön on helppoa harjoittaa liiketoimintaa ja Iso-Britanniassa ei ole raskasta byrokratiaa valtion puolelta. Iso-Britannia on yksi maailman arvostetuimmista  sijaintimaista ja sopii erinomaisesti niin pienille kuin suurillekin yhtiöille. Yhtiöverotus on 20%, Iso-Britannialaisen yhtiön saamat osinkotulot ovat monista maista verovapaita ja yhtiö voi myös jakaa osingot ilman lähdeveroa ulkomaisille omistajilleen. Iso-Britannialla on yli 100 kaksinkertaista verotusta koskevaa sopimusta maailmanlaajuisesti, jotka helpottavat yritysten toimintaa.

Yhtiön rekisteröinti Iso-Britannian valtion rekisteriin on pakollista liiketoiminnan aloittamiseksi (Companies House). Vasta yhtiön rekisteröinnin jälkeen katsotaan sen olevan oikeushenkilö. Rekisteröinti on suhteellisen nopea prosessi Latviassa. Prosessi yleensä kestää 3-7päivää dokumenttien luovuttamisen jälkeen. Iso-Britanniassa suosituimmat yhtiömuodot ovat osakeyhtiö (Private company limited by shares)

Vaatimukset osakeyhtiön (ltd) perustamiselle:

 • Yhtiöllä tulee olla vähintään 1 omistaja
 • Yhtiöllä tulee olla vähintään 1 johtaja
 • Johtaja ja omistaja voivat olla sama henkilö tai yhtiö eikä henkilön asuinmaalle ole rajoitteita
 • Yhtiöllä ei ole pakko olla rekisteröintiosoitetta Iso-Britanniassa
 • Vähimmäisosakepääoma Limited -yhtiön rekisteröintiin on £1, julkisen osakeyhtiön rekisteröintiin £50.000
 • Jokaisen yhtiön tulee toimittaa tilinpäätös

Tehtävät yhtiön perustamisessa 

 • Yhtiön nimen valitseminen tai tiedot valmiiksi perustetuista yhtiöistä
 • Yhtiön perustamisasiakirjojen valmistaminen
 • Yhtiöjärjestyksen ja muiden tarvittavien omistajien välisten sopimusten valmistelu
 • Yhtiön perustaminen
 • Pankkitilin avaaminen yhtiölle
 • Yhtiön perustamisasiakirjojen toimitus
 • Verovelvolliseksi rekisteröityminen 3 kuukauden kuluessa

Kauttamme voit perustaa yhtiön joko etänä tai paikan päällä yhdessä konsulttiemme kanssa. Tarjoamme myös yhtiön rekisteröinti- ja postiosoitepalveluita Iso-Britanniassa.

Verotus

Tulovero ja osinkojen verotus

Tällä hetkellä yhtiövero on 19%, joka on tarkoitus laskea vuonna 2020 17 % . Verosopimukset mahdollistavat tehokkaita tapoja voittojen ohjaukselle omistajan ollessa ulkomaalainen.

Lähdeveroa ei peritä ulkomaille maksetuista osingoista lainkaan, offshore maat kuuluu myös näihin. Maksetuista rojalteista peritään 20% lähdevero, mutta useimmiten veroa ei tarvi maksaa vedoten korko- ja rojaltituloja koskevaan EU-direktiiviin tai sitä voidaan alentaa Iso-Britannian ja kohdemaan verosopimuksen mukaisesti. Tulevista osingoista yhtiöt ei joudu ueimmiten maksamaan veroa lainkaan.

Arvonlisävero
Yleinen arvonlisäveroaste on 20%. Alennettu 5 prosentin ALV-kanta koskee mm. lasten tuotteita, energiansäästömateriaalit, tupakan lopettamiseen tarkoitetut tuottee ja alennettu 0 prosentin ALV-kanta koskee kirjoja, lehtiä, rahoituspalveluita ja terveystuotteita. Yrityksen pitää rekisteröityä alv-rekisteriin, kun 85 000 punnan vuotuinen liikevaihto täyttyy.

Työnantajamaksut

Sosiaaliverot ovat yhteensä 25,80 %,  josta työnantajan osuus 13,80 % ja työntekijän osuus 12%

Kirjanpito

Tarjoamme ammattitaidolla ja luotettavasti kirjanpitopalveluita Iso-Britanniassa. Palveluihimme kuuluu kuukausittanen kirjanpito joko sähköisesti tai paperisena. Kirjanpito-palveluun kuuluu kirjanpito Iso-Britannian lakien mukaisesti, viranomaisilmoitukset, kuukausittaiset raportit yrityksen johdolle sekä tilinpäätös ja veroilmoitus. Yrittäjällä on reaaliaikainen talousseuranta aina saatavilla. Raportoimme sinulle yrityksesi tilanteen jokaisen verokauden jälkeen selkeästi ja erityistarpeesi huomioon ottaen.

Kauttamme saat kaiken tarvittavan avun Iso-Britanniassa niin yrityksen perustamisessa kuin taloushallinnon palveluissa. Suosittelemme  konsultaatiota ennen yhtiön rekisteröintiä. Ota Yhteyttä!