Yhtiön perustaminen Viroon

Yhtiön perustaminen ja rekisteröinti Viroon tai valmisyhtiön ostaminen Virosta on helppoa ja nopeaa, etenkin jos sinulla on e-kansalaisuus tai Viron ID-kortti. Suurin verotuksellinen hyöty on siinä, että Viron yritysverotuksessa ei veroteta jakamatonta voittoa. Yritykset on vapautettu yhtiötuloverosta, jos ne investoivat voiton oman toimintansa kehittämiseen. Virossa suosituin yhtiömuoto on Rajavastuuyhtiö = Osaühing = OÜ.

Yhtiön perustetaan notaarin toimistossa. Perustajien ja hallituksen jäsenten on hyvä olla henkilökohtaisesti paikalla, mutta edustaminen valtakirjalla on myös mahdollista. Myös pankkitilin avaaminen on tiettyihin pankkeihin mahdollista valtakirjoin. Viron lain mukaan saa yhtiöllä olla käytössä myös jokin mu EU aluen pankkitili.  Perustettavalla yhtiöllä on oltava postiosoite Virossa. Yhtiön rekisteröintiin kuluu noin 3-5 arkipäivää rekisteröintitavasta riippuen.

Vaatimukset virolaisen rajavastuuyhtiön (OÜ) perustamiselle:

 • Yhtiöllä tulee olla vähintään 1 omistaja
 • Yhtiöllä tulee olla vähintään 1 johtaja
 • Johtaja ja omistaja voivat olla sama henkilö eikä henkilön asuinmaalle ole rajoitteita
 • Yhtiöllä tulee olla rekisteröintiosoite Virossa
 • Yhtiön vähimmäisosakepääoma 2500€ tulee suorittaa kokonaisuudessaan ensimmäisen tilikauden aikana.

Tehtävät yhtiön perustamisessa Viroon

 • Yhtiön nimen valitseminen (Viron kaupparekisteri) tai tiedot valmiiksi perustetuista yhtiöistä
 • Yhtiön perustamisasiakirjojen valmistaminen ja tapaamisajan sopiminen notaarille Tallinnassa
 • Yhtiön perustaminen ns. etänä ja siihen liittyvät palvelut EU-kansalaisille. Valtakirjojen valmistaminen ja lähettäminen yrityksen perustajille tarvittaessa.
 • Yhtiöjärjestyksen ja muiden tarvittavien omistajien välisten sopimusten valmistelu
 • Yhtiön perustaminen notaarilla
 • Pankkitilin avaaminen yhtiölle (onnistuu myös etänä). Pankkitili aktivoidaan kun yhtiö on rekisteröity Viron kaupparekisteriin.
 • Yhtiön perustamisasiakirjojen ja todistuksen maksetusta osakepääomasta toimittaminen Viron patentti- ja rekisterihallitukselle
 • Yhtiön perustamisasiakirjojen toimitus

Kauttamme voit perustaa yhtiön joko etänä tai Notaarin luona. Tarjoamme myös postiosoite-, kirjanpito- ja verokonsultointipalveluita.

Verotus

Tulovero
Viron verojärjestelmä on helppo ja läpinäkyvä. Henkilöiden tulovero on 20 %. Yritysten tulovero on 0 %, mikäli voitto jätetään yhtiöön investointeja varten.

Osinkojen verotus
Verotus muuttui 1.1.2019

2019 jaettavista osingoista verotetaan 14/86:lla 1/3 vuonna 2018 jaetuista osingoista

2020 jaettavista osingoista verotetaan 14/86:lla 1/3 vuonna 2018 ja 2019 jaetuista osingoista

2021 verotetaan kolmen edellisen vuoden aikana maksettujen osinkojen keskiarvo 14/86:lla

Ylijäävä osuus verotetaan 20%, kertoimella 20/80

Arvonlisävero
Yleinen arvonlisäverokanta on 20 %. Alennettua 9 %:n verokantaa sovelletaan lääkkeisiin, lehtiin ja kirjoihin. Yrityksen pitää rekisteröityä alv-rekisteriin, kun 16 000 euron vuotuinen liikevaihto täyttyy.  Rekisteriin on mahdollista hakeutua aiemminkin.

Työnantajamaksut

Työttömyysvakuutusmaksu on 2,4 %, josta työnantajan osuus 1,6 %. Sosiaaliverot ovat yhteensä 33 %, josta sosiaaliturvamaksun osuus on 20 % ja sairausvakuutusmaksun osuus 13 %.

Kirjanpito

Tarjoamme ammattitaidolla ja luotettavasti kirjanpitopalveluita Virossa suomenkielellä. Palveluihimme kuuluu kuukausittanen kirjanpito joko sähköisesti tai paperisena. Kirjanpito-palveluun kuuluu kirjanpito Viron lakien mukaisesti, viranomaisilmoitukset, kuukausittaiset raportit yrityksen johdolle sekä tilinpäätös ja veroilmoitus. Yrittäjällä on reaaliaikainen talousseuranta aina saatavilla. Raportoimme sinulle yrityksesi tilanteen jokaisen verokauden jälkeen selkeästi ja erityistarpeesi huomioon ottaen.

Osakeyhtiölle tulee aina valita tilintarkastaja. Rajavastuuyhtiöllä tulee olla tilintarkastaja jos kaksi seuraavaista vaatimuksista täyttyy:

 • Vuosittainen liikevaihto ylittää kaksi miljoonaa euroa.
 • Taseen loppusumma ylittää miljoona euroa.
 • Yhtiöllä on 30 tai enemmän työntekijöitä.

E-kansalaisuus

Viro tarjoaa muiden maiden kansalaisille e-kansalaisuutta. E-kansalaisuus antaa ulkomaalaisille mahdollisuuden käyttää virolaisia e-palveluita, digi-ID-kortin omistaja voi allekirjoittaa dokumentteja digitaalisesti. Yrityksen erilaiset allekirjoitusta vaativat kirjanpidon ja verotuksen dokumentit voi allekirjoittaa netin kautta, myös virolaisten internet-pankkien käyttö onnistuu kortin avulla. Autamme asiakkaitamme sähköisen henkilöllisyyden hakemisessa ja asiakirjojen laatimisessa. Henkilölle, joka ei ole Viron kansalainen eikä oleskeluluvan sannut Virossa asuva henkilö, voidaan hakemuksen nojalla myöntää sähköinen henkilötodistus. E-kansalaisuus voidaan myöntää sekä yksityisille että oikeudellisille henkilöille.

 

Kauttamme saat kaiken tarvittavan avun Virossa niin yrityksen perustamisessa kuin taloushallinnon palveluissa. Suosittelemme  konsultaatiota ennen yhtiön rekisteröintiä. Ota Yhteyttä!