VALMISYHTIÖN OSTAMINEN VIROSTA

Oletko ostamassa tai miettimässä valmisyhtiön hankintaa Virosta? Mikäli vastaus on kyllä, suosittelemme harkitsemaan vielä asiaa.
Valitettavan usein yhtiön myyjä jättää ostajalle kertomatta olennaisia tietoja yhtiöstä ja siihen liittyvistä riskeistä ja ongelmakohdista.

Mikäli yhtiö ostetaan pankkitileineen, sekä ALV-velvollisena, joutuu ostaja usein nopeasti ongelmiin. Virossa pankit ovat tiukentaneet käytäntöjään ja ulkomaalainen ostaja voi joutua siihen tilanteeseen, että pankkitili suljetaan kokonaan. Uusi omistaja joutuu silloin aloittaman tilinavausprosessin uudelleen, mikä vaatii lisää rahaa ja vie aikaa. Usein verottaja kiinnostuu näistä yhtiökaupoista, suurella todennäköisyydellä verottaja vaatii selvityksen, miksi yhtiön pitäisi pysyä ALV-rekisterissä. Pahimmassa tapauksessa voi tilanne johtaa siihen, että olet maksanut yhtiöstä, mitä et pystyy käyttämään sillä tavalla, kuin alun perin ajattelit.

Myyjät usein mainostaa myös sitä, että 2500 euron osakepääoma on maksettu sisään, jolloin pystyt saman tien nostamaan osinkoja yhtiöstä. Kyseinen summa on maksettu sisään yleisesti ottaen ainoastaan paperilla. Tämä taas tarkoittaa sitä, että ostajan täytyy kuitenkin maksaa 2500 euron osakepääoma.

Vältä huijatuksi tulemista ja mieti kaksi kerta, onko valmisyhtiön osto sittenkään järkevin ratkaisu!

Autamme miellellämme valmisyhtiön ostoon liityvissä kysymyksissä, ota yhteyttä